- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii prajiti pai este cel mai cunoscut mod de a prepara cartofii. Indiferent ca sunt serviti ca fel principal sau ganitura pentru multi oameni este mereu o placere sa consume o portie de cartofi prajiti.
Ingrediente
- 5-6 cartofi
- 500 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata carofii de coaja, se spala, si se taie felii subtir, apoi feliile se taie sub forma de chibrituri care se usuca intr-un servet.
- Se pune uleiul intr-un ceaun, si cand s-a infierbantat se pun cartofii, cate putini sa se prajeasca. Cand sunt rumeniti se scot cu lingura cu gauri, se scurg bine si se pun intr-un vas, tot la caldura, pana se prajesc toti.
- Se sareaza in momentul in care se servesc, altfel se inmoaie si nu mai sunt crocanti.