- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piureul de cartofi reprezinta una dintre cele mai cunoscute si mai iubite garnituri pentru felurile principale. Desi pare usor de facut, un piure reusit necesita atentie fata de cateva detalii, esentiale pentru a obtine o compozitie finala gustoasa si asp
Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 50 gr unt
- 1 lingurita zahar
- 170 ml lapte
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie bucati. Intr-o oala se pune la fiert apa cu putina sare, iar cand apa clocoteste se adauga cartofii si se lasa sa fiarba. Cand sunt fierti, cartofii se scurg de apa si se zdrobesc cu dosul lingurii de lemn pana se obtine o pasta.
- Se adauga zaharul, untul, laptele fierbinte, putina sare si se amesteca bine, pe foc mic, pana se obtine o pasta omogena. Daca pasta este prea groasa se mai poate adauga lapte.