- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piureul de cartofi cu ceapa si sunca este o garnitura delicioasa, pe care o puteti servi alaturi de o friptura la cuptor si o salata de muraturi.
Ingrediente
- 1 kg cartofi roz
- 2 cepe
- 200 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 100 gr sunca presata sau bacon
- 1 catel de usturoi
- 50 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete, apoi se firb in apa cu sare, timp de 25 de minute. Dupa ce cartofii au fiert, se scurg de apa si se paseaza usor cu furculita. Se adauga untul, laptele fierbinte si se mixeaza energic cu mixerul, adaugand sare, dupa gust.
- Separat, se caleste ceapa taiata rondele si usturoiul taiat felii, iar cand ceapa devine translucida se adauga sunca taiata feliute si se mai lasa inca 3 minute.
- In momentul servirii se pune piureul pe o farfurie iar deasupra se pune amestec de ceapa cu sunca si se poate servi.