Rigatoni cu legume la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rigatoni cu legume la cuptor, este reteta perfecta pentru un pranz in familie.Este usor de preparat, necesita putine ingrediete....dar sanatoase.Datorita ingredientelor naturale , aceasta reteta va aduce aportul de vitamine necesar.

Ingrediente

    • 300 gr paste rigatoni
    • 2 dovlecei
    • 250 gr bacon
    • 400 gr rosii din conserva
    • 1 lingurita boia iute
    • 1 ceapa mare
    • 2 ardei grasi rosii
    • 50 gr pasta de tomate
    • oregano uscat
    • busuioc uscat
    • sare si piper
    • 1 lingura ulei de masline
    • 125 gr parmezan

Instructiuni de preparare

  1. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie in care se calesc  baconul taiat fasii si ceapa tocata marunt. Se  condimenteaza cu boia de ardei iute si se lasa 5 minute sa se caleasca amestecand din cand in cand.
  2. Intre timp, se curata  si se spala dovleceii si ardeii grasi. Se taie ardeiul fasii mici iar dovlecelu cubulete, care se adauga apoi in tigaie peste bacon si ceapa. Se  amesteca si se mai lasa 3-4 minute pana cand legumele incep sa se inmoaie.Se adauga rosiile din conserva, pasta de tomate, si se condimenteaza dupa gust cu oregano si busuioc uscat, daugand putina sare.Se amesteca bine si se lasa la foc mic 10 minute.
  3. Intre timp intr-o oala  cu apa si putina sare se fierb pastele timp de 2 minute, apoi se scurg de apa si se adauga peste  legume in tigaie. Se pune tot amestecul intr-un vas de yena, se presara parmezan rasa si se coace la cuptor, la foc mediu pentru 15 minute.
  4. Cand faci pastele la cuptor, este bine sa le fierbi mai putin decat timpul indicat pe ambalaj,deoarece ele se vor inmuia si in sos. Daca le fierbi exact cat scrie pe ambalaj ele vor fi prea moi.

Recomandari

Paste