Lasagna cu carne de pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lasagna cu carne de pui este un preparat foarte indragit d copii pentru ca este gustos si foarte aromat.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de lasagna de 500 gr
    • 300 ml supa limpede de ciuperci
    • 450 gr smantana foarte grasa
    • 200 gr parmezan ras
    • 150 gr unt
    • 4 lingurite ulei masline
    • jumatate ceapa mare taiata
    • 4 catei usturoi, taiati
    • 5 ciuperci mari taiate
    • 1,5 kg carne pui prajita, taiata
    • sare
    • piper
    • 250 gr branza foarte moale sau smintina grasa
    • o mana de spanac verde spalat si taiat
    • 500 gr mozzarella

Instructiuni de preparare

  1. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente, timp de 8 - 10 minute, apoi se strecoara bine.
  2. Se amesteca supa de ciuperci cu smantana, parmezanul ras si untul, amestecand energic pana se topeste untul complet si amestecul devine omogen.
  3. Intr-o cratita de marime medie se incinge uleiul de masline. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pana ceapa capata o culoare aurie. Se adauga ciupercile si usturoiul. Se calesc usor legumele si se scurg de ulei. Se adauga si carnea de pui si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  4. Intr-un vas mare se toarna sosul cu branza, paste foile de lasagna, jumatate din branza ricotta, se acopera cu spanac, se adauga jumatate din compozitia cu pui si se toarna branza mozzarela. Se pun iar  foi de lasagna, amestec cu pui, restul de branza ricotta, sos cu branza Parmezan si unt, spanac, restul de pui si, la sfarsit, branza mozzarela, ultimul strat fiind de foi de lasagna si sos cu Parmezan.
  5. Se tine la cuptorul incins o ora pana cand lasagna capata o culoare aurie-maronie si face bule. La sfarsit de adauga un strat de branza mozzarela si se mai tine putin la cuptor, pana capata o culoare aurie.

Recomandari

Paste