- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Spaghetele cu dovlecei prajiti este un fel principal de mancare rapid, economic, satios dar mai ales de sezon!
Ingrediente
- spaghete
- 1 buc zucchini sau dovlecei
- ulei de masline pentru prajit
- sare
- branza ricotta sarata sau telemeaa de vaci
- frunze de busuioc sau menta
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa si putina sare la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Dovlecelul se spala, se taie cotorul si se tie felii pe lungime de marime potrivita. Se pune sare pe feliile de dovlecei, se lasa 5 minute pentru a se scurge apa, apoi se steg cu servete absorbante si se prajesc in ulei de masline, pe ambele parti, pana incep sa se rumeneasca putin.
- Spaghetele cand sunt fierte se scurg de apa cu o strecuratoare, apoi se pun intr-o oala, se adauga dovleceii prajiti si pputin ulei de masline, dupa care se mesteca usor.
- Cand serviti pastele se asaza spaghetele cu dovleceii pe o farfurie intinsa, se adauga putina branza si o frunza de busuioc proaspat tocat. Pentru un plus de aroma se stropeste cu ulei de masline, apoi se poate servi.