- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul cu coacaze si nuci este foarte aromat, dar daca il lasati peste noapte la frigider el devine mai gustos.
Ingrediente
- 400 gr faina alba
- 150 gr zahar tos alb
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 gr coacaze tocate
- 100 gr nuci tocate
- 1 ou
- 2 linguri ulei
- 150 ml zeama de portocale
- 1 lingura coaja rasa de portocale
Instructiuni de preparare
- Amestecati faina cu zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Adaugati coacazele si nucile, amestecand ca sa se acoperiti cu faina. Adaugati oul, uleiul, zeama de portocaale si coaja rasa de portocale, amestecand bine ca sa omogenizati amestecul.
- Turnati compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi coaceti 50 de minute la foc moderat, pana cand scobitoarea de test iese curata. Cand este gata scoateti tava din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se raceste bine de tot.