- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Checul de post cu nuci este un desert delicios pentru zilele cand tineti post. De asemenea, acest chec poate fi preparat si atunci cand doriti ceva dulce din ingrediente clasice.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 200 gr nuci maruntite
- 300 gr zahar
- 300 ml apa
- 2 linguri praf de copt
- 10 linguri ulei floarea soarelui
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita esenta de rom
- zahar pudra pentru ornat
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-un bol zaharul, uleiul, apa, putina sare si esenta de rom. Se mixeaza bine toate ingredientele si apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine faina sa nu ramana cocoloase, apoi se adauga nucile maruntite.
- Se unge forma de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna compozitia. Checul se baga la cuptor pana cand scobitoarea de test iese curata, iar cand este gata se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar.