- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cupcake cu lamaie si crema de unt si mure sunt atat de gustoase incat copiilor le plac foarte mult.
Ingrediente
PENTRU CUPCAKES:
- 200 gr zahar tos alb
- 100 gr unt, la temperatura camerei
- 2 oua
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 300 gr faina alba
- 2 lingurite praf de copt
- 100 ml lapte
- sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
PENTRU CREMA:
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 600 gr zahar pudra
- 150 gr gem de mure
Instructiuni de preparare
- Pentru briose amestecati bine untul cu zaharul pana obtineti o crema fina si aerata in care incorporati ouale, unul cate unul si esenta de vanilie. Dupa ce ati amestecat bine compozitia adaugati faina si praful de copt, apoi laptele, zeama si coaja rasa de lamaie, amestecand bine pana obtineti un aluat omogen si neted.
- Cu o lingura puneti aluat in formele de briose tapetate cu hartie speciala sau unsa cu ulei. Introduceti tava in cuptorul inciins si coaceti-le 20-25 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata. Umpleti formele numai 3/4 din forma pentru ca ele vor creste in cuptor. Cand sunt gata, scoateti tava din cuptor si lasati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
- Intre timp, preparati crema, amestecand untul cu sarea, esenta de vanilie, amestecand bine pana obtineti o crema fina, in care incorporati zaharul pudra, adaugand treptat cate o lingura o data, amestecand bine ca sa obtineti o crema fina. La final adaugati gemul de mure si lasati crema la frigider 20 de minute.
- Cand briosele s-au racit, cu ajutorul unui pos glazurati-le cu crema si mai lasati inca 2 ore la frigider ca sa se intareasca bine.