- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vargabeles este o prajitura unguresca cu branza, foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU FOI:
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 1 ou
- 1 lingurita zahar
PENTRU TAITEI:
- 500 gr faina
- 3 oua
- 10 linguri apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr branza de vaci
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 10 gr zahar vanilat
- 2 linguri smantana
- 4 linguri stafide
Instructiuni de preparare
- Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se pune aluatul rezultat pe o farfurie.
- Intre timp, se fac taitei lati dintr-un aluat framantat din 3 oua, 1/2 kg faina si 10 linguri de apa. Se fierb taiteii in apa sarata, se scurg si se amesteca intr-un bol cu 1 lingura de unt.
- Se prepara umplutura: se tin stafidele cel putin 1 ora in rom. Se amesteca branza cu cele 2 galbenusuri si cu albusurile batute spuma, zaharul, zaharul vanilat, smantana si stafidele.
- Acest amestec se pune peste taiteii fierti si se amesteca usor.
- Aluatul se imparte in doua parti inegale: partea mai mare se pune in tava, in asa fel incat sa cuprinda si marginile tavii.
- Se pune umplutura si se acopera cu a doua foaie, care se inteapa pe toata suprafata cu furculita, se unge cu galbenus si se coace.