- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Cadet nu este doar un desert aromat dar este deilcios, aromat si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 150 gr ciocolata rasa
- 100 gr unt moale
- 120 gr faina
- marmelada de caise
PENTRU GLAZURA:
- 4 albusuri
- zahar vanilat
- 80 gr zahar
- 50 gr miez de nuca macinat
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului se freaca spuma zahrul cu galbensusurile si cand crema se albeste si isi mareste volumul se adauga ciocolata rasa, untul moale, si faina, omogenizand bine de tot amestecul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se incoreporeaza in compozitia cu galbensusuri, amestecand cu o spatula, usor de jos in sus.
- Se toarna aluatul intr-o forma lata si nu foarte inalta, tapetata cu hartie de copt, niveland usor cu lama unui cutit. Se coace prajitura in cuptor, la foc mediu, pana cand se rumenste, iar batul de frigaruie iese curat.
- Cat timp prajitura este la cuptor se prepara glazura, pentru care se bat spuma albusurile cu zaharul vanilat si cu cel tos,amestecand la final miezul de nuca macinat.
- Se scoate prajitura din cuptor si se unge cu marmelada de caise. Se lasa 2-3 minute sa se patrunda apoi se toarna glazura peste, niveland usor. Se mai introduce prajitura la cuptor cat sa se usuce putin glazura, apoi se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste. Abia cand este rece prajitura s eportioneaza si se serveste