- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu afine se serveste intodeauna rece, decorata cu frisca sau cu o cupa de inghetata.
Ingrediente
- 150 gr unt, la temperatura camerei
- 300 gr zahar tos alb
- 2 oua
- 150 gr smantana
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 350 gr faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita sare
- 150 gr afine proaspete
- 100 gr zahar brun
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 100 gr nuci tocate
- 1 lingura zahar pudra, pentru pudrat
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare, se freaca energic untul cu zaharul, pana se obtine o crema fina si aerata. Adaugati treptat ouale, apoi smantana si esenta de vanilie. Separat amestecati faina cu praful de copt si sarea, apoi incorporati treptat in crema de unt amestcand usor. Dupa ce ati terminat de incorporat faina, adaugati afinele.
- Turnati jumatate din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron mic, amestecati zaharul brun, scortisoara si nuca pisata si, presarati jumatate din acest amestec peste aluatul din tava. Turnati restul de aluat si presarati restul de amestec cu nuci. Cu ajutorul uni cutit intindeti uniform zaharul pudra, apoi coaceti prajitura o ora, in cuptorul incins, la foc moderat, pana cand trece testul scobitorii.
- Cand prajitura este gata, scoateti tava din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar pana se raceste.
- Prajitura o puteti servi ca atare sau o puteti glazura cu glazura preefrata.