Prajitura cu piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu piersici este un desert racoritor de vara, usor de preparat si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 3 piersici proaspete decojite si feliate
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 300 gr zahar tos alb
    • 100 gr margarina
    • 100 gr zahar tos alb
    • 300 gr faina alba
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 200 ml lapte
    • 400 ml apa clocotita
    • 3 linguri unt

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un castron piersicile feliate cu scortisoara si 300 gr zahazr, apoi lasati-l deoparte.
  2. Intr-un bol mediu, ametsecati margatina cu 200 gr zahar, pana cand obtineti un  amestec aerat si lucios in care adaugati faina, praful de copt si sarea, alternand cu laptele. Turnati aluatul intr-o tava unsa cu unt, nivelati, apoi asezati piersicile.
  3. Amestecati untul cu apa clocotita, apoi turnati amestecul peste piersici in introduceti tava in cuptorul incins 40-45 de minute, pana se rumeneste, apoi scoateti-o pe un gratar si lasati sa se raceasca bine de tot inainte de a portiona si servi.

Recomandari

Prajituri