- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu banane este atat de buna incat rar mai ramane si pe a doua zi.
Ingrediente
- 150 gr unt
- 300 gr zahar tos alb
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 150 gr lapte batut
- 3 banane pasate
- 500 gr faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
Instructiuni de preparare
- Amestecati intr-un casatron unutl cu zaharul pana obtineti o textura fina si pufoasa, apoi adaugati treptat ouale si esenta de vanilie. Omogenizati bine amestecul si dati deoparte.
- Separat, cerneti faina impreuna cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine ingredientele si incorporati amestecul in crema de unt. Adaugati laptele batut si piureul de banane, omogenizand bine compozitia.
- Impartiti aluatul in doua parti egale si coaceti 2 blaturi de aceeasi dimensiune sau puteti coace o singura foaie mai inalta. Cand blaturile sunt rumene si copate scoateti-le din cuptor si lasati sa se racoreasca in tavi, apoi transferati pe un gratar.
- Cand blaturile sunt reci umpleti-le cu frisca si felii de banane, apoi dati la frigider cateva ore. adac