Prajitura cu banane- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu banane este atat de buna incat rar mai ramane si pe a doua zi.

Ingrediente

    • 150 gr unt
    • 300 gr zahar tos alb
    • 3 oua
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 150 gr lapte batut
    • 3 banane pasate
    • 500 gr faina alba
    • 1/2 lingurita sare
    • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
    • 1 lingurita praf de copt

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati intr-un casatron unutl cu zaharul pana obtineti o textura fina si pufoasa, apoi adaugati treptat ouale si esenta de vanilie. Omogenizati bine amestecul si dati deoparte.
  2. Separat, cerneti faina impreuna cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine ingredientele si incorporati amestecul in crema de unt. Adaugati laptele batut si piureul de banane, omogenizand bine compozitia.
  3. Impartiti aluatul in doua parti egale si coaceti 2 blaturi de aceeasi dimensiune sau puteti coace o singura  foaie mai inalta. Cand blaturile sunt rumene si copate scoateti-le din cuptor si lasati  sa se racoreasca in tavi, apoi transferati pe un gratar.
  4. Cand blaturile sunt reci umpleti-le cu frisca si felii de banane, apoi dati la frigider cateva ore. adac

Recomandari

Prajituri