- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu firimituri este o prajitura rapida, aromata si foarte usor de preparat si la care puteti folosi orice fruct doriti.
Ingrediente
PENTRU ALUATUL 1:
- 220 gr faina
- 120 gr unt
- 60 gr zahar
- o lingura apa
- un praf de sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 40 gr zahar pudra
- 600 gr afine
PENTRU ALUATUL 2:
- 130 gr faina
- 110 gr zahar tos
- 100 gr unt moale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 30 minute+45 minute coacere+ 50 minute asteptare
- Intai se prepara aluatul 1, care va fi baza. Se cerne faina intr-un vas, se adauga sarea si zaharul, se amesteca cu mainile si apoi se adauga untul. Se faramiteaza cu degetele si dupa ce tot untul a fost incorporat se adauga apa si se amesteca. Se mai pune o jumatate de lingura de apa doar daca aluatul este prea tare. Se aduna intr-o bila care se pune intre doua foi de hartie de copt si se aplatizeaza cu un sucitor. Se da la frigider pentru 30 de minute.
- Se scoate aluatul 1 de la frigider, se intinde pe masa presarata cu faina, se asaza in tava, se decupeaza marginile care dau pe dinafara si se da 20 de minute la congelator.
- In acest timp, se prepara aluatul 2 pentru care se amesteca toate ingredientele obtinandu-se astfel firimiturile dorite. Se da si acest aluat la congelator.
- Aluatul 1 care este asezat in tava, la congelator, se scoate si se umple cu afinele bine scurse, presarate cu zahar si se da la copt pentru 30 de minute.
- Dupa acest timp, se scoate aluatul 2 de la congelator si se presara peste prajitura aproape coapta. Se lasa la cuptor pentru inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie si se serveste.
Daca nu se foloseste o tava de copt confectionata dintr-un material special care impiedica lipirea, se recomanda tapetarea tavii cu hartie simpla sau de copt.