- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu gem de capsune este o prajitura clasica foarte aromata, al carei gust il puteti schimba folosind mereu alt fel de gem.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 8 oua
- 190 gr zahar
- 100 gr faina
- 60 gr amidon
- 50 gr unt topit
- o fiola esenta vanilie
PENTRU UMPLUTURA:
PENTRU DECOR:
- un tub frisca lichida
- fructe uscate la alegere
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 20 minute+ 40 minute coacere+ 1 zi asteptare
- Pentru blat, se mixeaza intai galbenusurile si, dupa un minut, se adauga doua linguri de zahar, se continua baterea pana ce amestecul incepe sa se ingroase. Se pune si vanilia si se mixeaza in continuare circa un minut, dupa care se lasa deoparte.
- Se bat albusurile si cand incep sa se transforme in spuma se adauga restul zaharului si se continua mixarea. Cand spuma nu mai cade de pe paletele mixerului inseamna ca este gata.
- In spuma de albus se toarna crema de galbenus, se amesteca usor si apoi se pun faina amestecata in prealabil cu amidonul. Se amesteca si se toarna untul topit. Se incorporeaza si acesta si apoi aluatul se toarna intr-o forma de copt tapetata cu hartie. Se niveleaza si se scutura forma pentru ca aluatul sa fie cat mai drept.
- Se da la cuptor si dupa 30 de minute de copt se verifica printr-o scobitoare daca este copt. Apoi, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
- Se taie in doua sau trei straturi in functie de marimea vasului, se umple cu gem si se lasa de pe o zi pe alta. Se serveste prajitura decorata cu frisca si fructe uscate.
Pentru aceasta reteta, combinatia perfecta e de blat cu un gem ceva mai acrisor. Pentru taierea blatului, se foloseste un cutit cu lama lunga.