- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu morcov si caise este o prajitura de sezon delicioasa. Pentru a-i imbunatati aroma se poate adauga in compozitie nuca macinata, astfel aroma va fi si mai placuta.
Ingrediente
- 340 gr morcovi
- 260 gr faina
- 300 gr zahar
- 1 linguirta bicarbonat
- 1 1/2 lingurita scortisoara macinata
- zahar pudra
- 7 caise
- 4 oua
- 240 ml ulei
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul, putina sare si scortisoara macinata. Se bat ouale cu mixerul timp de 1 minut, api se incorporeaza treptat zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine foarte fina (semn ca zaharul s-a topit).
- Se aduaga esenta de vanilie, uleiul, la temperatura camerei, si se amesteca pentru 2 minute. Incorporeaza toata faina, turnata dintr-odata. la final, se pun morcovii rasi cat mai fin si caisele taiate fasii subtiri sau cubulete.
- Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament, apoi rastoarna compozitia.Tava se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata,
- Cand prajitura este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie patratele, se pudreaza cu zahar si se serveste.