Prajitura cu morcov si caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu morcov si caise este o prajitura de sezon delicioasa. Pentru a-i imbunatati aroma se poate adauga in compozitie nuca macinata, astfel aroma va fi si mai placuta.

Ingrediente

    • 340 gr morcovi
    • 260 gr faina
    • 300 gr zahar
    • 1 linguirta bicarbonat
    • 1 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • zahar pudra
    • 7 caise
    • 4 oua
    • 240 ml ulei
    • 1 1/2 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul, putina sare si scortisoara macinata. Se bat ouale cu mixerul timp de 1 minut, api se incorporeaza treptat zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine foarte fina (semn ca zaharul s-a topit).
  2. Se aduaga esenta de vanilie, uleiul, la temperatura camerei, si se amesteca pentru 2 minute. Incorporeaza toata faina, turnata dintr-odata. la final, se pun morcovii rasi cat mai fin si caisele taiate fasii subtiri sau cubulete.
  3. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament, apoi rastoarna compozitia.Tava se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata,
  4. Cand prajitura este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie patratele, se pudreaza cu zahar si se serveste.

Recomandari

Prajituri