Prajitura cu zmeura si migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prajitura cu zmeura si migdale este prajitura perfecta alaturi de o ceasca de cafea. Copii o prefera rece, a doua zi, la gustare.

Ingrediente

    • 150 gr zmeura proaspata
    • 3 linguri zahar brun
    • 200 gr faina alba
    • 60 gr zahar alb
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
    • putina sare
    • 100 gr smantana
    • 2 linguri unt topit
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 ou

    PENTRU GLAZURA:

    • 50 gr migdale feliate
    • 50 gr zahar pudra
    • 1 lingurita lapte
    • 1/4 lingurita esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati zmeura cu zaharul brun, apoi bagati la frigider pana in momentul folosirii.
  2. Intr-un castron mare amestecati faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt si putina sare. Adaugati smantana, untul, esenta de vanilie si ouale, amestecand aluatul pana se omogenizeaza.
  3. Turnati 2/3 din aluat in tava de copt unsa cu ulei, imprastiati zmeura uniform peste, apoi turnati restul de aluat. Asezati deasupra migdalele feliate, apoi introduceti tava in cuptorul incins pentru 40 de minute.
  4. Cand prajitura este gata scoateti tava din cuptor si lasati 15 minute sa se racoreasca, apoi transferati-o pe un gratar pana se raceste.
  5. Amestecati zaharul pudra cu laptele si esenta de vanilie, apoi imprastiati peste prajitura lasand-o sa se intareasca inainte de a o portiona.

Recomandari

Prajituri