- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura de vanilie cu bezea de cocos este o preajitura delicioasa, dietetica care poate fi consumata si de cei care din diferite motive tin regim.
Ingrediente
- 300 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 200 gr zahar
- 4 galbenusuri mari
- 200 gr unt topit
- 200 ml lapte
- 1 baton vanilie/ 2 plicuri zahar vanilat
- 1 varf cutit sare
PENTRU BEZEAUA DE COCOS:
- 4 albusuri mari
- 120 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 175 gr nuca de cocos deshidratata
- 1 varf cutit sare
Instructiuni de preparare
- Amestecam faina cu praful de copt si le cernem intr-un vas, apoi adaugam 200 gr zahar, sarea, galbenusurile si untul topit.
- Incalzim laptele impreuna cu un baton de vanilie taiat pe lungime dupa care il lasam sa se raceasca si eliminam batonul.
- Adaugam si laptele peste faina, zahar, galbenusuri, sare si unt si mixam pana obtinem o crema omogena.
- Tapetam o forma dreptunghiulara cu unt si faina si adaugam aluatul pe care-l nivelam cat de bine putem. Coacem prajitura la 160° C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute. In timp ce prajitura se coace, ne ocupam de bezeaua de cocos.
- O bagam din nou la cuptor, la 140°C, de data aceasta unde o mai lasam pt 15 minute. Bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca asa ca nu o lasati mai mult de 15 minute la cuptor.
- O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi, daca dorim o decoram cu putina ciocolata topita, amara sau cu lapte, pe deasupra.
- Pentru bezeaua de cocos batem spuma albusurile, la temperatura camerei, cu un varf de cutit de sare.
- In momentul in care incepe sa se formeze spuma, incepem sa adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana ce obtinem o bezea compacta.
- Incorporam nuca de cocos treptat, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn.
- Scoatem prajitura din cuptor, o lasam cca 5-6 minute sa se racoreasca putin, dupa care intindem repede bezeaua de cocos pe deasupra.