- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura Krantz este reteta de succes a unui desert aromat, dulce si cu siguranta pe placul tuturor!
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 250 gr nuca de cocos
- 1/2 plic praf de copt
- 6 albusuri
- 1 lingura faina
PENTRU FOAIE:
- 250 gr zahar
- 1 lingura faina
- 5 albusuri
- 250 gr miez de nuca macinat si prajit
- 1 plic praf de copt
PENTRU CREMA SI DECOR:
- 250 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 11 galbenusuri
- 3 linguri lapte
- 250 gr unt
- nuca de cocos
- ciocolata
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, bati spuma albusurile, apoi incorporezi nuca de cocos, faina si praful de copt. torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace 30 de minute, la foc moderat.
- Pentru foaie, bati albusurile cu zaharul, apoi adauga nuca prajita si macinata in prealabil, faina si praful de copt. Torni amestecul intr-o alta tava unsa cu unt si tapetata cu faina, cu aceleasi dimensiuni cu ale celei in care ai copt blatul. Coci foaia 30 de minute, apoi o asezi pe o planseta si le lasi sa se raceasca.
- Pentru crema, puni intr-o cratita, pe foc, galbenusurile impreuna cu zaharul, laptele si zaharul vanilat si fierbi pe baie de aburi. Dupa ce s-a omogenizat amestecul si a devenit de consistenta unei creme, il dai deoparte.
- Cand crema s-a racit, incorporezi untul moale batut spuma si imparti crema in doua. Ungi cu jumatate din crema foaia cu nuca, acoperi cu urmatoarea foaie si intinzi restul de crema. Pentru decor, razi ciocolata sau presari nuca de cocos.