- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada cu crema de branza este un desert aromat, foarte gustos is usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 120 gr zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 linguri cacao
- 4 oua
- 120 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120 gr crema de branza
- 1 plic intaritor de frisca
- 2 linguri zahar
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile treptat, coaja si zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina cernuta cu cacaua si praful de copt. Se toarna aluatul int-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute in cuptorul incins, la foc moderat.
- Cand este gata, blatul se scoate pe un servet umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca.
- Se bate frisca cu zaharul, se adauga intaritorul, crema de branza, esenta de vanilie, amestecand continuu.
- Se desface blatul, se intinde crema si se ruleaza la loc. Se imbraca rulada cu frisca batuta si se baga la frigider 3 ore inainte de a o felia si servi.