Rulada de mereng cu zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rulada de mereng cu zmeura este un desert delicios si foarte aromat, pe care il puteti sevi chiar si la mesele festive.

Ingrediente

    PENTRU RULADA:

    • 5 albusuri
    • 1 lingurita otet de vin alb
    • 150 gr zahar tos
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 1 lingurita amidon de porumb
    • fire de menta-ooptional
    • zahar pudra sau tos, pentru presarat

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 300 gr zmeura
    • 300 ml frisca grasa
    • 50 gr zahar pudra cernut

    PENTRU COULIS DE ZMEURA:

    • 50 gr zahar pudra, cernut
    • 250 gr zmeura proaspata, zdrobita si strecurata
    • zeama de lamaie

    USTENSILE:

    • tava de rulada
    • hartie de copt sau folie de aluminiu
    •  

Instructiuni de preparare

  1. Incalziti cuptorul, apoi captusiti tava pentru foaia de rulada cu hartie de copt sau folie de aluminiu unse cu putin ulei, lasand o margine de 5  cm sa depaseasca marginea tavii.
  2. Bateti albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugati treptat zaharul pana cand spuma se intareaste si devine lucioasa.
  3. Cu o spatula sau cu o lingura de metal, amestecati prin rasturnare amidonul de porumb, esenta de vanilie si otetul. Turnati merengul in tava, intinzandu-l spre margini si nivelandu-l cat mai bine, apoi bagati tava in cuptor si coaceti o ora, apoi lasati sa se raceasca in tava. Presarati o coala de hartie antiaderenta sau o folie de  aluminiu cu zahar pudra sau tos si rasturnati merengul pe ea si indepartati hartia de copt.
  4. Bateti frisca pana se intareste, iar apoi amestecati prin rasturnare esenta de vanilie si zaharul pudra cernut. Ungeti foaia de mereng cu frisca, lasand neunsa o bordura de 2,5 cm. Presarati uniform zmeura peste frisca si rulati rulada cu ajutorul foii pudrate cu zahar.
  5. Zdrobiti zmeura in blender, strecurati-o si amestecati-o cu zaharul pudra cernut si putina zeama de lamaie.
  6. Cand serviti, turnati cu lingura putin sos in fiecare farfurie si puneti peste el o felie sau doua de rulada. Decorati cu zmeura si  fire de menta, apoi serviti.

Recomandari

Prajituri