- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rulada de mereng cu zmeura este un desert delicios si foarte aromat, pe care il puteti sevi chiar si la mesele festive.
Ingrediente
PENTRU RULADA:
- 5 albusuri
- 1 lingurita otet de vin alb
- 150 gr zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita amidon de porumb
- fire de menta-ooptional
- zahar pudra sau tos, pentru presarat
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 300 gr zmeura
- 300 ml frisca grasa
- 50 gr zahar pudra cernut
PENTRU COULIS DE ZMEURA:
- 50 gr zahar pudra, cernut
- 250 gr zmeura proaspata, zdrobita si strecurata
- zeama de lamaie
USTENSILE:
- tava de rulada
- hartie de copt sau folie de aluminiu
-
Instructiuni de preparare
- Incalziti cuptorul, apoi captusiti tava pentru foaia de rulada cu hartie de copt sau folie de aluminiu unse cu putin ulei, lasand o margine de 5 cm sa depaseasca marginea tavii.
- Bateti albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugati treptat zaharul pana cand spuma se intareaste si devine lucioasa.
- Cu o spatula sau cu o lingura de metal, amestecati prin rasturnare amidonul de porumb, esenta de vanilie si otetul. Turnati merengul in tava, intinzandu-l spre margini si nivelandu-l cat mai bine, apoi bagati tava in cuptor si coaceti o ora, apoi lasati sa se raceasca in tava. Presarati o coala de hartie antiaderenta sau o folie de aluminiu cu zahar pudra sau tos si rasturnati merengul pe ea si indepartati hartia de copt.
- Bateti frisca pana se intareste, iar apoi amestecati prin rasturnare esenta de vanilie si zaharul pudra cernut. Ungeti foaia de mereng cu frisca, lasand neunsa o bordura de 2,5 cm. Presarati uniform zmeura peste frisca si rulati rulada cu ajutorul foii pudrate cu zahar.
- Zdrobiti zmeura in blender, strecurati-o si amestecati-o cu zaharul pudra cernut si putina zeama de lamaie.
- Cand serviti, turnati cu lingura putin sos in fiecare farfurie si puneti peste el o felie sau doua de rulada. Decorati cu zmeura si fire de menta, apoi serviti.