- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O variaţiune pe marginea unui tiramisu clasic, acest desert este spectaculos în special pentru momentele în care aveţi musafiri pentru că este uşor şi elegant de servit în cupe mari.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 80 gr faina
- 80 gr zahar
- 3 oua
- 20 gr cacao
- 1/2 plic praf de copt
PENTRU CREMA:
- 250 gr branza proaspata de vaci(sau mascarpone)
- 150 gr ciocolata simpla
- 80 gr zahar pudra
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml cafea neagra tare
- 50 ml lichior de migdale (sau o lingurita de esenta de migdale)
PENTRU DECOR:
- 1 lingura cacao
- cirese confiate
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, se bat albusurile spuma tare cu putina sare, adaugand si zaharul. Se incorporeaza faina cernuta cu cacaua si praful de copt, amestecand usor de jos in sus.
- Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei si se baga in cuptorul incins pentri 15 minute. Se scoate aluatul din tava, se desprinde de hartia de copt, daca e cazul, si se lasa sa se raceasca complet.
- Cand aluatul este rece, se decupeaza cercuri cu ajutorul paharelor in care se va compune desertul.
- Cocolata se rupe bucati mai mici si se topeste la baine-marie, apoi se lasa sa se raceasca. Se amesteca cu mixerul branza cu zaharul si zaharul vanilat.Se adauga frisca batuta tare si se imparte in doua. Intr-o parte se incorporeaza ciocolata topita, iar cealalta ramane alba.
- In pahare se pun, alternativ,straturi de creme si rondele de blat, insiropate in prealabil in cafea amestecata cu lichiorul de migdale.
- Paharul de decoreaza cu pudra de cacao si cirese confiate, apoi se baga in frigider pentru 2 ore.