- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii cu sos de mustar sunt deliciosi si rapid de preparat, fiind in acelasi timp, si un preparat de baza in zilele de post.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 2 cepe de apa
- 150 ml ulei
- 3 linguri cu mustar
- 2 linguri cu otet
- 10 masline fara samburi
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli cartofii cu un burete aspru si-i pui sa fiarba in apa calda.
- Faci un sos de mustar: mustarul pus in castron, il subtiezi cu ulei si otet, il condimentezi cu sare si piper macinat si-l lasi deoparte 15 minute.
- Cureti cartofii, ii tai felii subtiri sau cubulete, ii stropesti cu ulei cat sunt calzi. Cureti ceapa, o tai pestisori, acoperi cu sare si presezi usor. Speli cu apa rece, scurgi ceapa in sita, o pui in castron peste cartofi.
- Acoperi cu sosul de mustar, omogenizezi usor, decorezi cu masline fara samburi si lasi la rece. Servesti salata rece cu felii de paine prajita.