- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de cartofi cu hamsii este o salata racoritoare de vara, pe care o puteti servi la orice ora a zilei.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 300 gr hamsii desarate
- 2 cepe mijlocii
- 2-3 castraveti murati
- 2 linguri cu ulei
- sare
- 2 linguri cu otet
- cimbru, busuioc sau menta
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 40 minute
- Spalati cartofii cu burete aspru, puneti-i sa fiarba in apa calda. Dupa jumatate de ora scurgeti apa, raciti cartofii 5-6 minute si curatati-i de coaja. Taiati fiecare cartof in felii subtiri, strangeti feliile in castron si stropiti cu ulei.
- Rupeti capetele hamsiilor, curatati-le de intestine si de cozi apoi taiati-le felii mari. Amestecati peste cartofi.
- Curatati ceapa, taiati jumatati apoi fiecare jumatate taiati-o in rondele subtiri. Amestecati ceapa cu felii subtiri de castravete murat si puneti totul peste cartofi si hamsii. Stropiti cu ulei si otet, parfumati cu cimbru, busuioc sau menta bine maruntite, mai amestecati usor. Lasati salata sa se odihneasca o ora la rece.
- Serviti aperitivul fara paine, inainte de supa.
Facultativ: curatati 2 linguri cu seminte de floarea soarelui, tocati marunt miezul, amestecati cu salata atunci cand serviti. Este un aport de hrana vie alaturi de legumele crude din salata.