Salata de cartofi roz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de cartofi roz este o salata delicioasa, pe care o puteti servi cu succes la masa de pranz sau la cina.

Ingrediente

    • 2 kg cartofi roz
    • 6 oua
    • 450 gr bacon
    • 1 ceapa tocata marunt
    • 1 tulpina de telina tocata marunt
    • 400 gr maioneza
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Curatai cartofii, apoi spalatii sub jet de apa rece. Puneti o oala mare cu apa la fiert in care adaugati si putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati cartofii si lasati sa fiarba pana cand se inmoaie dar nu se faramiteaza. Luati oala de pe foc, scurgeti cartofii de apa si puneti-i in alta oala cu apa rece, ca sa se raceasca.
  2. Separat, in alta cratita fierbeti ouale 10-12 minute, apoi puneti-le si pe ele in apa rece ca sa se raceasca. Cand ouale sunt reci curatati-le de coaja.
  3. Feliati baconul si puneti-l intr-o tigaie adanca. Puneti tigaia pe foc si rumeniti baconul, apoi scurgeti-le de surplusul de ulei si lsati sa se raceasca.
  4. Intr-un castron adanc puneti cartofii reci taiati cuburi mici, apoi adaugati baconul, ceapa, ouale feliate si telina. Amestecati usor  salata, apoi turnati maioneza si puneti sare si piper, dupa gust. Bagati castronul la frigider pentru 1 ora, apoi o puteti servi.

Recomandari

Salate