- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de masline este o salata de post, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 200 gr masline negre
- 175 ml ulei
- 2 felii de franzela
- 1 lamaie
- o ceapa
- 1 gogosar murat
- cateva frunze de busuioc conservat in ulei sau menta uscata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Spalati maslinele, le scoateti samburii, le fierbeti 5 minute, apoi puneti-le la scurs intr-o sita.
- Cand maslinele s-au scurs bine de apa, treceti-le masina de tocat impreuna cu ceapa, iar pasta obtinuta o lasati in castron.
- Inmuiati painea in apa rece, o amestecati cu maslinele, omogenizati si turnati uleiul incet, ca la maioneza. Lucrati cu o lingura de lemn si obtineti o pasta omogena pe care o condimentati cu frunze de busuioc tinute in ulei sau cu menta faramitata.
- Subtiati cu zeama de lamaie, asezati pasta pe o farfurie intinsa sau tartinati felii de paine prajita si le decorati cu gogosar murat si serviti salata in aceeasi zi.