- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de pui cu alge marine isi are origine in bucataria chinezeasca, ea fiind un deliciu.Poate fi servita ca fel principal sau ca gustare, gustul usor amarui al algelor nefiind chiar pe placul tuturor.
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 50 gr alge
- 1 varza alba mica
- 1 telina
- 1 conserva de porumb
- maioneza
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se pune o oala cu apa si putina sare pe foc,iar cand incepe sa fiarba se adauga pieptul de pui spalat si taiat cubulete. Se lasa sa fiarba 10 minute, apoi se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
- Algele se lasa in apa rece la hidratat timp de 30-40 de minute. In acest rastimp se taie fasii pieptul de pui, varza se taie marunt iar telina se da pe razatoare. Se amesteca compozitia, apoi se adauga algele tocate marunt, o lingura de maioneza, porumbul din conserva si se omogenizeaza amestecul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se asaza salata in boluri de salata pentru a fi servita.