- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de toamna este o salata de legume aromata si apetisanta, avand multe vitamine.
Ingrediente
- 1 sfecla rosie mijlocie
- 1 conopida mica
- 3 rosii
- 3-4 cartofi
- 1 telina
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 6 linguri cu ulei
- sare
- patrunjel verde tocat
- 2 linguri cu otet
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se spala si se fierb in coaja: sfecla, cartofii si dovlecelul. Conopida se fierbe separat, apoi se scot si se scurg si se curata bine.
- Se face un sos vinegreta din 6 linguri cu ulei, 2 linguri cu otet, sare si piper macinat. Sosul se bate cu 2 linguri pline cu apa pana cand devine omogen si se poate folosi la amestecul legumelor fierte si taiate cuburi mici.
- Se dau pe razatoare: morcovii, telina, ceapa, iar rosiile se taie felii subtiri. Nu se amesteca, legumele sunt doar stropite cu sos vinegreta. Se asaza salata de legume fierte in mijlocul unui platou, se inconjoara cu telina, morcovi, rosii in amestec cu ceapa tocata, asezate toate in gramezi distincte. Se presara totul cu patrunjel tocat, se tine platoul la rece si se serveste ca aperitiv, cu paine proaspata sau prajita.