- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salata de vita cu sos de mustar este genul de salata care se poate servi vara ca fel rpincipal.datorita faptului ca contine carne este de preferat sa se consume imediat ce a fost preparata.
Ingrediente
- 500 gr friptura de vita bine rumenita
- 2-3 rosii
- 1 ceapa rosie
- 1 castravete
- cateva frunze de salata verde
- patrunjel verde
PENTRU SOS:
- 5 linguri ulei
- 2 linguri otet sau zeama de lamaie
- 1 lingurita miere de albine
- 1 lingurita boabe de mustar
- sare
Instructiuni de preparare
- Intr-un borcan cu capac pe filet se amesteca uleiul, otetul, mierea, sare si boabele de mustar. Se pune capacul borcanului si se agita bine pana se amesteca toate ingredientele, apoi borcanul se baga in frigider pentru cel putin 10 minute.
- Intre timp se spala rosiile, se curata ceapa, castravetele se spala dar nu se curata de coaja, iar salata se spala frunze cu frunza si se lasa sa se scurga pe cateva servete absorbante.
- Se taie rosiile felii, ceapa se taie subtire si se freaca cu putina sare pentru a scoate apa din ea, castravetele se taie rondele, iar salata se rupe fasii. Se amesteca intr-un bol incapator toate legumele, iar deasupra se adauga friptura de vita taiata fasii.Se toarna sosul preparat si tinut la rece, se decoreaza cu frunze de patrunjel verde si se serveste imediat.