- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Supa crema de radacinoase este o supa delicioasa pe care o puteti servi atat rece cat si calda. Este o supa care are mare succes la copiii mofturosi.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 2 cartofi
- 1 gulie
- 4 morcovi
- 1 telina
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 200 ml smantana
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata legumele si taie-le in bucati mari, iar ceapa toac-o julien. Pune ulei la incins intr-oo tigaie si une ceapa la calit pana se inmoaie, adauga usturoiul pisat si apoi legumele, amestecand continuu, si lasa-le sa se caleasca impreuna pana incepe sa-si schimbe culoarea.
- Adauga apa cat sa acopere legumele, potriveste gustul de sare si lasa sa fiarba 25 de minute, la foc iute si acoperind vasul cu capac, adaugand daca mai este nevoie apa.
- Se pun legumele in vasul unui blender si adauga apa numai daca supa a iesit prea groasa. Bate oul cu smantana, adauga supa putin cate putin, apoi toarna totul intr-o cratita si amesteca. da totul intr-un clocot, apoi opreste focul.
- Supa de radacinoase se serveste cu crutoane si o lingurita de smantana.