- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gazpacho este probabil cea mai picanta supa din lume, aceasta avand originea in Spania apare acum in cartile de bucate din toata lumea.Este masa perfecta pentru un pranz in aer liber.
Ingrediente
- 900 gr de rosii decojite fara seminte
- 1 castravete curatat de coaja si tocat marunt
- 2 buc de ardei chilli rosii tocati marunt
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 ceapa mare taiata cubulete
- 30 ml de otet alb
- 120 ml de ulei de masline
- 250 gr de pesmet
- 450 ml de apa rece
- sare si piper macinat
- gheata pentru servit
PENTRU GARNITURA:
- 40 ml de ulei de masline
- 4 felii de paine taiate cubulete
- 2 rosii fara pilita si seminte, taiate cubulete
- 1 ardei verde chilli taiat cubulete
- 1 ceapa mica taiata marunt
- cateva fire de patrunjel verde tocat marunt
Instructiuni de preparare
- Intr-un bol mare amestecati rosiile, castravetii, ardeii chilli rosii si ceapa. Puneti peste legume otetul,uleiul de masline pesmetul si apa. Pasati tot amestecul cu un mixer pana devine spumos si apoi puneti amestecul intr-un castron mare.
- Pentru garnitura incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti cubuletele de paine.
- Prajiti painea la foc mediu timp de 5-6 minute amestecand din cand in cand pana devin maronii. Scoateti din tigaie cubuletele de paine pe un servet de bucatarie absorbant si puneti-le deoparte intr-un castron. Celelate ingrediente pentru garnitura amestecati-le si facei o mica salata.
- Puneti supa in boluri adaugand cuburi de gheata in fiecare bol si ornati cu patrunjel verde.