Clafoutis de piersici-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vara este sezonul piersicilor, iar unul dintre deserturile care scot in evidenta aroma si gustul parfumat al piersicilor este faimosul clafooutis de piersici.

Ingrediente

    • 500 gr piersici
    • 90 gr faina
    • 125 gr zahar
    • sare
    • 200 ml lapte
    • 3 oua
    • 1 plic zahar vanilat
    • 10 gr unt
    • 1 lingura zahar brun
    • zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Se spala piersicile, se sterg cu un servet absorbant, apoi se taie cubulete de marime potrivita. Se amesteca ouale cu zahrul si cu zaharul vanilat si se  freaca bine pana cand compozitia se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.
  2. Se incorporeaza in crema de oua cu zahar, faina, amestecand de jos in sus, iar la final se adauga treptat laptele si se amesteca incet pana se omogenizeaza complet compozitia.
  3. Se tapeteaza cu unt o tava termorezistenta, se presara zahar brun si se asaza bucatele de piersica pe fundul tavii. Deasupra piersicilor, se toarna usor compozitia, dupa care se introduce tava  in cuptorul incins si se coace 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.
  4. Cand clafoutisul este gata se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate felia si servi,alaturi de un pahar cu lapte rece.

Recomandari

Tarte