Tarta cu prune si crema

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu prune si crema este o tarta delicioasa, pe care o puteti servi atat la felul principal cat si la desert.

Ingrediente

    • 500 gr aluat de tarta
    • 100 gr migdale oparite si curatate de coaja
    • 120 gr zahar tos alb
    • 70 gr unt
    • 2 oua
    • 1/8 lingurita esenta de migdale
    • 100 gr faina alba
    • 150 gr gem de prune
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura zeama de lamaie

    500 g aluat de tart?

    100 g migdale op?rite ?i cur??ate de coaj?

    100 g zah?r tos

    60 g unt nesarat

    2 ou?, b?tute

    cateva picaturi de esen?? de migdale, de la Dr. Oetker

    100 g f?in?

    125 g gem de prune

    70 g zahar pudr?

    1 plic zah?r vanilinat

    1 lingur? zeam? de l?maie sau lichior de migdale

    - See more at: http://www.avantaje.ro/articol/tarta-cu-prune-si-crema#sthash.zHjWctZV.dpuf

Instructiuni de preparare

  1. Pe suprafata de lucru presarata cu faina intinde aluatul intr-o foaie de grosimea unei monede. Asaza forma rotunda de tarta intr-o tava de aragaz. Asaza foaia de aluat in forma de tarta, inteapa din loc in loc cu furculita si taie excesul de aluat care depaseste marginile, apoi baga tava cu aluatul la congelator 25 minute.
  2. Scoate tava din congelator si acopera aluatul cu  hartie de copt  in care pui boabe de fasole. Da tava la cuptor 15 minute, apoi scoate boabele si hartia si da din nou la cuptor 10 minute, dupa care las-o sa se raceasca.
  3. Intr-un vas neaderent, pe foc, rumeneste migdalele, apoi marunteste-le intr-un tocator electric cu 1 lingura de zahar.
  4. Amesteca zaharul ramas cu untul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos, apoi  incorporeaza ouale, esenta de migdale si faina.
  5. Unge tarta cu gemul si apoi pune amestecul de unt cu migdale si niveleaza suprafata. La final, aranjeaza feliile de prune si preseaza-le usor.
  6. Baga tarta la cuptor 30 minute, pana se rumeneste, apoi lasa sa se raceasca. Amesteca zaharul pudra cu zahar vanilinat,  zeama de lamaie si stropeste tarta cu glazura.

Recomandari

Tarte