Tarta aromata cu caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta aromata cu caise este o tarta delicioasa, pe care o puteti prepara cu orice fel de fructe.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 1 pliculet drojdie uscata
    • 120 ml lapte
    • 2 linguri zahar
    • 300 gr faina
    • 50 gr unt
    • 1 ou
    • 700 gr caise

    PENTRU ALUATUL SFARAMICIOS:

    • 70 gr zahar brun
    • 100 gr migdale
    • 70 gr unt
    • 100 gr faina

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat, se amesteca faina cu drojdia si putina sare. Se adauga untul, laptele, oul, zaharul si se framanta un aluat omogen si potrivit de tare, care se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut 30 de minute.
  2. Se imbraca cu aluatul o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se asaza jumatati de caise cu partea bombata in sus si se mai lasa sa creasca 10 minute.
  3. Pentru aluatul sfaramicios, se amesteca untul cu zaharul brun si faina si se presara peste caise, impreuna cu migdalele curatate e coaja si taiate felii. Tarta se introduce in cuptor pentru 35 de minute, apoi se lasa sa se racoreasca.

Recomandari

Tarte