- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza de vaci este o tarta rapida, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 60 gr zahar
- 1 ou
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 4 albusuri
- 4 galbenusuri
- 100 gr smantana
- 200 gr branza de vaci
- sare
- 2 linguri zahar
- 125 gr unt topit
- 100 gr migdale taiate fin
Instructiuni de preparare
- Se scurge bine branza, ca sa nu ramana zer in ea. Se bat galbenusurile, apoi albusurile care se amesteca cu galbenusurile, se adauga branza, sarea, untul topit, zaharul si smantana.
- Intre timp, se prepara aluatul sfaramicios pentru tarta, din ingredientele indicate, se intinde o foaie si se pune in forma de tarta unsa cu unt. Se pune umplutura peste aluat, se presara migdaie si se pune tarta in cuptor, la foc moderat, timp de 35 de minute.