Tarta cu ceapa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Te-ai saturat de tartele clasice, cu umplutura grasa si multe calorii? Incearca aceasta reteta de tarta cu ceapa si vei simti diferenta!

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 10 gr dorjdie
    • 100 ml lapte batut sau iaurt gras
    • 2 linguri ulei
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 3-4 buc dovleci mici, tineri
    • 100 gr smantana
    • 2 linguri ulei
    • 3 oua
    • 2 catei de usturoi
    • 1 ceapa alba
    • 1 praf de nucsoara
    • putin cimbru uscat
    • putin cimbrisor uscat
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Dizolvi drojdia in putina apa calda si o torni in mijlocul fainii cernute intr-un castron mare. Adaugi uleiul, laptele batut, putina sare, si framanti pana obtii un aluat omogen si elastic. Acoperi aluatul cu un prosop si il lasi la caldura pentru 30 de minute, sa dospeasca.
  2. Separat, tai dovleceii si ceapa felii subtiri, ii asezi intr-un castron si-i amesteci cu ouale batute, usturoiul zdrobit, smantana si condimentezi cu nucsoara, cimbru si cimbrisor, dupa gust. Amesteci compozitie si o tii la rece.
  3. Intinzi aluatul in foaie cu care tapetezi fundul unei forme de tarta cu peretii laterali, cu tot, apoi torni umplutura de dovlecei. Stropesti deasupra cu putin ulei si bagi tava in cuptorul incins, pentru circa 35 de minute, la foc moderat.
  4. Tarta cand este rumenita se scoate din cuptor si se lasa in forma pana se raceste, abia apoi poate fi feliata si servita.

Recomandari

Tarte