- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu crema de vanilie si capsune este o tarta racoritoare de vara, foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- sare
- 100 gr zahar tos
- 200 gr margarina
- 300 gr faina
- 2 galbenusuri
PENTRU CREMA DE VANILIE:
- 2 oua
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 450 ml lapte
- 35 gr amidon de porumb
- 5 linguri zahar
- o fiola esenta vanilie
PENTRU DECOR:
- 400-500 gr capsuni
- un plic gelatina rosie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 10 minute+30 minute coacere+15 minute fierbere+3 ore asteptare
- Intr-un bol, se pun praful de sare si faina si se framanta cu margarina receo taiata cubulete. Se adauga apoi galbenusurile, se omogenizeaza bine, si se adauga zaharul. Se obtine un aluat usor sfaramicios care se intinde deja in tava de tarta si se lasa apoi 20-30 de minute la frigider.
- Intre timp, se prepara crema de vanilie. Intr-un ibric mai mare se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga laptele rece si amidonul si se amesteca bine pana dispar toate cocoloasele. Se pune apoi pe foc mic si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa ca o ciulama. Se ia apoi de pe foc si se pune la racit. Dupa aceea, se amesteca impreuna cu esenta de vanilie.
- Se scoate tava cu aluatul de la frigider, se inteapa cu o furculita aluatul si se pune la copt, timp de 20-30 de minute, la foc potrivit. Dupa ce s-a rumenit usor pe margini, se scoate si se lasa la racit. Se umple apoi cu crema de vanilie.
- Se orneaza cu capsunele curatate de frunze si spalate si apoi se toarna gelatina rosie preparata conform instrcutiunilor de pe plic. Se tine la frigider trei ore inainte de a se servi.