- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de peste este o tarta aperitiv pe care o puteti servi ata calda cat si rece.
Ingrediente
- PENTRU ALUAT:
- 200 gr maioneza
- 200 gr smantana
- 200 gr faina
- 2 oua
- 1 plic praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 600 gr file de peste
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente oentru 6 portii
Timp de preparare 80 minute
- Faci un aluat din ingredientele de mai sus si il imparti in doua.
- Tai pestele cuburi, ii presari cu sare si piper si il prajesti putin in ulei. Poti folosi si peste crud. Daca l-ai prajit, scurgi pestele de ulei.
- Intinzi prima bucata de aluat in tava tapetata cu hartie de copt, asezi uniform pestele peste aluat si acoperi cu cealalta foaie de aluat. Coci tarta la foc potrivit, pana se rumeneste. Este o tarta cu un aluat usor de preparat.