- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aladiile sunt niste gogosele aromate, foarte dulci si gustoase, specifice rusilor.
Ingrediente
- 220 gr faina
- 350 ml lapte
- 2 oua
- 50 gr zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 varf de lingurita praf de copt
- 500 gr mere rase
- zahar pudra
- scortisoara
- unt pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Se bat ouale cu telul si se toarna laptele, amestecand continuu. Se adauga zaharul, praful de copt si esenta de vanilie. Se toarna treptat faina, amestecand permanent ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa se obtina o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.
- Se storc bine merele rase si se incorporeaza in aluat. Se pune o tigaie mica neaderenta pe foc si se topeste 1 lingurita de unt.
- Cu o lingura, se ia din compozitie si se toarna in untul incins. Se intinde si se niveleaza, dandu-i forma unei clatite subtiri. Se prajeste pe ambele parti la foc mic, ca sa se patrunda bine in interior si se scoate pe un servetel de hartie. Se procedeaza in acest mod pana se termina toata compozitia. Se presara cu zahar pudra amestecat cu scortisoara si se servesc calde.