- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Icrele de peste sunt foarte bune si aromate, fiind un aperitiv foarte apreciat si indragit.
Ingrediente
- 100 gr icre de peste (crap, macrou, stiuca, platica]
- 200 ml ulei
- 2 linguri cu gris fiert
- 1/2 ceapa
- 1/2 lamaie
- 2 fire ceapa verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Desarezi icrele cu apa calda, le lasi sa se scurga in tifon pus in sita, timp in care toci ceapa, o presari cu sare, amesteci prin apasare si speli cu apa rece. Lasi sa se scurga bine.
- Fierbi grisul in apa, lasi sa se raceasca. Rastorni icrele in castron, adaugi grisul si omogenizezi. (Daca ai icre proaspete, le folosesti numai daca le-ai sarat si le-ai lasat sa stea 10-12 ore).
- Torni uleiul incet (lucrezi cu o lingura de lemn), pana cand arata ca o pasta alba, compacta. Adaugi ceapa si zeama de lamaie, omogenizezi si lasi la rece. Tot acum pui si cozi si frunze tocate de ceapa verde (seara).