Briose vegetale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste brise se prepara foarte usor ele putand sa fie de mare ajutor mamicilor sa ascunde legume pentru cei mici si mofturosi.Dar aceste briose sunt si o solutie foarte buna in zilele de post.

Ingrediente

    • 300 gr broccoli
    • 2 ardei kapia
    • 100 gr boabe de porumb dulce (conserva)
    • 200 gr mazare boabe
    • 2-3 fire ceapa verde
    • 2 linguri faina
    • 3 oua
    • 2 linguri smantana
    • 2 linguri ulei
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Broccoli se desface buchetele sin se spala foarte  bine sub jet de apa rece. Se pine o oala cu apa pe foc in care s-a adaugat putina sare. Cand apa da in clocot se adauga buchetelele de broccoli si mazarea si se lasa sa fiarba impreuna 10 minute,dupa care se scurg de apa cu ajutorul unei site. Dupa ce s-au racit broccoli se taie bucatele mici.
  2. Intr-un castron mare se amesteca broccoli, mazarea, aredeii kapia curatati si taiati cubulete mici, ceapa verde taiata merunt si boabele de porumb,scurse de zeama.
  3. Separat, intr-un alt castron, se amesteca galbenusurile de ou cu smantana, faina si cele doua linguri de ulei. Se condimenteaza dupa gust. cu sar si piper apoi se amesteca cu legumele. La sfarsit se incorporeaza delicat, albusurile batute spuma cu putina sare.
  4. Se repartizeaza compozitia in forme de briose unse cu ulei si tapetate cu faina, apoi se introduc in cuptorul preincalzit circa 20-25 de minute la foc mediu.
  5. Briosele se scot din forme abia dupa ce s-au racit complet.

Recomandari

Aperitive