Oua fierte cu rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale fierte cu rosii pot constitui un aperitiv foarte apreciat la mesele festive, secretul fiind ca ele sa nu stea mai mult de o ora in frigider inainte de a servi.

Ingrediente

    • 8 oua
    • patrunjel verde tocat
    • 4 rosii
    • maioneza din 2 oua

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg rosiile mai tari, de aceeasi marime, care se spala si se taie felii subtiri. Ouale se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare, si se lasa patru minute, la foc mediu. Se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie felii.
  2. Pe un platou dreptunghiular se aranjeaza felii de rosii in forma de cruce, de la un capat la altul. In spatiile goale se aranjeaza felii de oua, care doua au cate patru, cate incap. In mijloc, peste rosii, se pun trei linguri cu maioneza. Se presara patrunjel verde tocat fin si se pot patra in frigider maxim 1 ora inainte de a servi.

Recomandari

Aperitive