- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Budinca cu paine este un preparat foarte aromat si, pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si la gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 6 felii de franzela mai veche
- 2 linguri unt topit
- 70 gr stafide
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 150 gr zahar tos alb
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Rupeti painea in bucati mai mici si asezati-le in tava de copt, apoi stropiti-le cu untul topit si presarati stafidele.
- Intr-un castron, amestecati ouale batute cu zaharul, scortisoara macinata si esenta de vanilie, omogenizand bine amestecul. Turnati compozitia in tava, peste paine, si impingeti in jos cu o furculita ca sa se acopere bine painea cu amestecul de ou.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 45 de minute, pana se rumeneste frumos.