Carnati preparati in casa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Carnatii preparati in casa se pregatesc mai ales in preajma Craciunului si sunt deliciosi.

Ingrediente

    • carne de porc de la gat
    • pulpele din fata
    • alte bucati de carne de porc
    • mate de porc
    • sare
    • supa de carne
    • piper macinat
    • usturoi
    • coriandru
    • enibahar

Instructiuni de preparare

  1. Se da carnea prin masina de tocat , se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un mujdei de usturoi.
  2. Pentru acest mujdei de usturoi se ia putina supa de carne, din zeama in care fierbe capul porcului pentru toba sau se face special, in acest scop, putina supa. Se piseaza o capatana de usturoi, se pune intr-un vas, impreuna cu supa fierbinte.
  3. Aceasta zeama strecurata, se pune putin cate putin in carne, care se framanta cu mainile ca un aluat. Se lasa carnea sa se odihneasca 30 de minute, apoi se umple cu ea matele de porc curatate, folosind aparatul de umplut carnatii. Carnatii  preparati se lasa la uscat 2-3 zile, apoi se servesc proaspeti, fripti in tigaie, sau se pun la fum.

Recomandari

Aperitive