- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Drobul de miel in prapur este un preparat delicios, care nu poate lipsi de pe masa de Paste.
Ingrediente
- 1 kg maruntaie de miel
- 1 prapur
- 500 gr ficat de miel
- 3 cepe
- 100 gr faina
- 4 oua
- piper macinat
- 150 gr untura
- sare
Instructiuni de preparare
- Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si sare. Cand au fiert, se lasa sa se raceasca apoi se trec prin masina de tocat.
- Ceapa se taie marunt si se trage putin in untura, se pun maruntaiele fierte date prin masina, sare si piper. Se prajesc pe foc iute amestecand continuu ca sa nu se prinda. Se lasa sa se raceasca putin, se adauga ouale si verdeata taiata marunt, se amesteca totul bine.
- Prapurul, care a fost tinut in apa rece, se taie bucati iar in fiecare bucata se pune tocatura gata pregatita. Se da forma rotunda, se trece prin faina si ou batut, se prajesc in untura la foc mic sa fie bine patrunse.
- Se poate umple prapurele intreg cu tocatura, se pune in tava de cozonac si se poate coace in cuptor, obtinandu-se o singura bucata de drob mare. Cand este gata se taie felii si se serveste.