Budinca festiva

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca festiva trebuie sa o incercati mai ales in zilele calde de vara, pentru ca este racoritoare si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BUDINCA DE VANILIE:

    • 1 bucata pastaie vanilie
    • 30 gr zahar
    • 2 foi gelatina
    • 250 ml frisca lichida

    PENTRU BUDINCA DE CIOCOLATA:

    • 30 gr amidon de porumb
    • 1 lingurita esenta vanilie
    • 100 gr zahar
    • 200 gr ciocolata amaruie
    • 750 ml lapte integral
    • sare

    PENTRU SERVIT:

    • 50 gr ciocolata cu lapte

Instructiuni de preparare

  1. Pentru budinca de vanilie se pun la inmuiat in apa rece foile de gelatina. Pastaia de vanilie se taie in doua si se razuie semintele.bSe amesteca frisca lichida cu vanilia si zaharul si se pun la foc mic pentru 15 minute. Se adauga gelatina si se amestecabpentru a se dizolva.
  2. Pentru budinca de ciocolata, se amesteca amidonul de porumb, zaharul si sarea si apoi se toarna incet laptele rece. Se pune la foc 10 minute, si cand incepe sa se ingroase, se pune ciocolata rupta bucatele. Se continua fierberea inca 2-4 minute. Se trage de pe foc si se pune esenta de vanilie.
  3. In pahare de plastic, se pun alternativ straturi din cele doua budinci si se dau la rece pentru 3 ore. Se rastoarna apoi pe farfuriile de servit.
  4. Se aduc la masa cu aschii de ciocolata ?inuta la congelator si apoi trecuta prin razatoare.

Recomandari

Aperitive