- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
`Carnatii fripti in aluat sunt foaste gustosi, mai ales daca carnatii sunt putin afumati. Daca doriti puteti consuma preparatul a doua zi pentru un plus de aroma si gust.
Ingrediente
- 7 carnaciori proaspeti
- 100 gr faina
- 200 ml ulei
- sare
- 1 fir de rozmarin
- 400 gr malai
- 600 ml lapte
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita zahar
- cimbru
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Carnaciorii se rumenesc la foc mic, cat sa se patrunda, apoi se scurg de grasime si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se pregateste aluatul, amestecand laptele cu uleiul si adaugand treptat faina, praful de copt, malaiul si putina sare. Se framanta putin aluatul pana capata o consistenta potrivit de moale, adaugand cimbru si piper macinat.
- Se unge cu ulei o tava, se tapeteaza cu pesmet, apoi se toarna aluatul pana la jumatatea tavii, asezand apoi deasupra frumos, carnaciorii.
- Se baga tava in cuptorul incins pentru o ora, verificand din cand in cand cu scobitoarea, daca s-a copt aluatul. Cand s-a rumenit frumos se scoate tava din cuptor si se decoreaza cu rozmarin, se lasa sa se racoreasca, dupa acre se portioneaza si se poate servi.