Chiftele de hribi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiftelele de hribi sunt delcioase si satioase, fiind un preparat de post foarte des intalnit in bucataria munteneasca.

Ingrediente

    • 6-8 bureti sanatosi
    • 4-5 catei de usturoi
    • 1/2 rosie sau bulion
    • faina
    • pesmet
    • 1 cartof fiert
    • 1 lingura cu sare
    • 1 lingura cu zahar
    • 200 ml ulei
    • marar si cimbru tocate fin
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti hribii, ii speli in mai multe ape, inlaturi coditele daca nu sunt compacte, altfel le pui la fiert impreuna cu hribii, in apa cu sare si zahar.
  2. Dupa 15 minute  de fierbere, scurgi ciupercile si apoi le toci marunt.
  3. Farami cu furculita cartoful, il pui intr-un castron mai mare, adaugi hribii tocati, usturoi pisat, jumatate de rosie decojita, taiata felii subtiri, marar si cimbru tocate fin, sare si piper macinat.
    Framanti amestecul cu mana cateva minute, intinzi un sul mai grosut pe planseta infainata.
  4. Tai felii mai groase, rotunjesti cu mana, treci prin pesmet si prajesti in ulei incins. intorci des, ca sa nu se arda si sa nu se imbibe de ulei.
  5. Servesti chiftelele cat sunt calde, cu muraturi sau cu salata picanta de rosii.

Recomandari

Aperitive