- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pasta de sardele cu sunca este aperitivul perfect pentru a servi un mic dejun satios si apetisant.
Ingrediente
- 100 gr sunca (3-4 felii)
- 100 gr sardele fara oase
- 3 fire de ceapa verde
- 2 linguri cu unt
- 1 lingurita cu mustar
- tarhon
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Toci marunt sunca, o asezi pe fundul unui castron, adaugi ceapa tocata fin (presari cu sare, apesi 1 minut, clatesti cu apa rece, scurgi), apoi sardelele tocate.
- Freci energic untul, adaugi peste amestec, dupa ce ai subtiat cu zeama de lamaie. Dupa gust, condimentezi cu mustar si cu tarhon tocat fin si omogenizezi. (Daca folosesti ceapa verde, o toci fin si n-o freci cu sare).
- Feliezi o franzela proaspata, faci tartine picante, pe care le servesti alaturi de andive, rosii sau gogosari.